Laseren van schimmelnagels

Home » Blog » Geen categorie » Laseren van schimmelnagels

Laseren van schimmelnagels

Een schimmelnagel is een dikke, verkleurde en brokkelige nagel. Dit wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Schimmelnagels komen vaak voor samen met voetschimmel of zwemmerseczeem alsmede herkenbaar aan kloofjes en schilfering tussen je tenen of schilfering langs de rand van de voet. Om de aandoening vast te stellen, kan er een stukje nagel op kweek gezet worden. De (huis)arts stuurt een stukje nagel naar een laboratorium voor onderzoek. Het laseren van schimmelnagels zou een optie kunnen zijn.

De schimmels beginnen bij voorkeur onder slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels. Verminderde weerstand of niet goed afdrogen van je voeten kunnen het verergeren. Het laseren van schimmelnagels met licht- en lasertherapie is een behandeling om mogelijk van deze vervelende en hardnekkige aandoening af te komen. Echter is het nog in een experimentele fase. Het is vrij duur en wordt niet vergoed door de verzekering.

Voorbereiding
De nagel moet een normale dikte hebben. Het is raadzaam om de nagels door mij te laten afvlakken met een fraise machine, voor de laserbehandeling begint. De huidtherapeut kan u tijdens het intakegesprek adviseren.

Behandeling
De kop van de laser wordt op de nagelplaat gezet en geeft een aantal korte lichtpulsen af. De energie uit deze lichtpulsen wordt omgezet in warmte. Door de absorptie van deze warmte wordt de schimmel uitgeschakeld. De behandeling is snel en veilig maar ook bijna pijnloos. Er zijn geen bijverschijnselen bekend van zo’n behandeling.

Resultaat en bijwerkingen
Na één tot drie behandelingen wordt de lasertherapie gestopt. Indien uw kalknagels langdurig en hevig aangetast zijn, kan de behandeling na zes maanden herhaald worden. Wel met tussenpozen van drie weken. Vanwege de experimentele fase wordt er geen garantie gegeven.

Een teennagel groeit gemiddeld één millimeter per maand met als gevolg dat  u dus na acht tot tien weken de eerste resultaten zou moeten zien.  Het groeiproces van de nagel kan door verschillende factoren vertraagd worden.

Tips;             
1.Behandel uw sokken en sloffen maar ook schoenen met antischimmelpoeders of –sprays.
2.Gebruik in openbare douches en wasgelegenheden slippers.
3.Droog uw voeten altijd goed af, ook tussen de tenen en gebruik alleen uw eigen handdoek.
4.Was handdoeken en sokken op 60 graden.
5.Trek iedere dag schone sokken aan.
6.Verzorg uw voeten niet op verschillende plekken in huis. Knip en vijl uw nagels bij voorkeur in de badkuip of douchebak en spoel deze na afloop goed schoon. Vervang uw vijl en nagelknippertje na een schimmelinfectie.
7.Draag goed passend en ventilerend schoeisel.
8.Gebruik nagellak niet voor uw teennagels en gooi gebruikte nagellak na een schimmelinfectie weg.
9.Als anderen ook last hebben van schimmelnagels kunt u elkaar besmetten. Dit is via schimmelsporen in het huis en het linnengoed.

Voor laseren van schimmelnagels heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Door | 2018-09-30T10:06:18+02:00 30/09/2018|Categorieën: Geen categorie|0 Reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.