Dennen olie is reinigend  en geeft energie. Dennen olie versnelt het genezingsproces maar het werkt  ook goed voor de luchtwegen. Vooral bij neusverkoudheid en bronchitis. Het is geschikt voor inhalatie met eucalyptus en pepermunt. Werkt tegen hooikoorts en alle problemen van de ademhaling. Verlicht spierpijn en reumatische pijn. Wrijf den met lavendel bij reuma en jicht. Dit dan wel op zere plek van jouw lichaam maar dan wel eerst verdunnen met olie.

Wanneer kun je dennen olie toepassen?

1. Tegen hooikoorts, verkoudheid en ademhalingsproblemen. Verlicht spierpijn en reumatische pijn.
2. Helpt bij emotionele zwakte en lusteloosheid.
3. Bezorgt emotionele energie alsmede positief zijn.
4. Bevordert gevoelens van welzijn waardoor je meer energie krijgt.

Wordt lichamelijk gebruikt bij

allergie, antiseptisch, botontkalking,  astma, bijnieren , blaasontsteking , verbeterd de   bloedsomloop, verhoogd de bloeddruk , reinigd het bloed , bronchitis, suikerziekte , diarree , gewrichtsreuma, griep, hoesten, huidziekten, verbetert  infectieziekten, jicht,  keelontsteking,  luchtwegproblemen, luizen, reuma  en reumatische pijn, schimmelwerend , snijwonden, spierpijn, tegen stress , urinebuisontsteking , verkoudheid,  tegen vermoeidheid en zenuwpijn, zweren en zweetvoeten.

De olie is slijmoplossend en werkt bacteriedodend voor de longen. Bij verdampen doodt den alle ziektekiemen in de lucht. Vergemakkelijkt de ademhaling en maakt je longen schoon.

Wordt voor de geest gebruikt bij

  • Dennen olie verbetert gevoelens van positief zijn. Het maakt jouw lichaam en geest energieker.
  • Den verfrist de omgeving van negatieve gedachten waardoor het tegen depressie werkt.
  • Het werkt psychologisch omdat het  optimisme herstelt alsmede je zelfvertrouwen geeft.
  • Den helpt zowel een laag zelfbeeld maar ook spijtgevoelens weg te halen. Schuldgevoelens worden vervangen maar het kan tevens troostend werken. Zeker in tijden van verdriet, eenzaamheid en stress. Verdampen zal je concentratie verbeteren maar ook voor het reinigen van ruimten. Tevens  gebruikt voor meditatie.

Dennen olie kun je niet zomaar innemen. Gebruik het alleen als je  kennis hebt van de olie maar ook een arts vragen is wijs. De werking is uitwendig sterker dan bij inwendig gebruik.

Let op!
Oliën niet gebruiken tijdens zwangerschap vanwege gevaar! Dennen oliën kunnen huidirritaties veroorzaken waardoor je de oliën altijd goed moet verdunnen .
Buiten bereik van kinderen bewaren omdat het gevaarlijk kan zijn.

Ter info; ik doe geen claims over diagnose. Niet over de behandeling en genezing of ziektepreventie. De inhoud van mijn blog mag niet zijn voor het stellen van een eigen diagnose. De informatie is zeker niet bedoeld als medisch advies waardoor je altijd eerst een dokter moet vragen.