Met Kerstmis wordt de geboorte van Jezus Christus gevierd.  Kerst wordt gevierd op 25 en 26 december.
Het woord ‘Kerstmis’ betekent eigenlijk ‘Christus-mis’. Dit omdat dit feest gewijd is aan de geboorte van Jezus die de christus wordt genoemd.

Kerst nachtdienst; Op kerstavond en eerste kerstdag vindt er in veel kerken een kerstnachtdienst plaats. Het is vaak een van de drukste kerkdiensten van het jaar in vele kerken, zowel in de protestantse als in de katholieke kerken.

Kersttoespraak; Op eerste kerstdag houden diverse staatshoofden en monarchen een kersttoespraak. Deze wordt vaak uitgezonden op televisie. Ook de Paus houdt bij de Sint-Pietersbasiliek een kersttoespraak, geeft zijn zegen en wenst iedereen een zalig kerstfeest, vaak in verschillende talen.

Kerstboom; De kerstboom (een spar, en geen dennenboom) staat voor een vruchtbaarheidssymbool. De kerstboom herinnert de christen aan de boom in het paradijs; de kerstboomballen aan de vruchten waarvan Adam en Eva aten. De piek in de boom staat voor de ster die de Wijzen de weg wees naar de geboorteplaats van Jezus.

Het kerstdiner is vaak een feestelijke  avondmaaltijd. Gaat vaak samen met familie waarbij eten genuttigd wordt rond en tijdens Kerstmis.

In verband met de kerstdagen geef ik in de maanden november en december een kerstpresentje mee. Dit als attentie aan de klanten die in deze maand een afspraak hebben of maken. Tussen kerst en oud en nieuw is mijn salon gesloten, desondanks ben ik dinsdag 2 januari 2018 weer aan het werk en kunt u mij weer bereiken om er een prachtig jaar van te maken.