Zenuwpijn kan een teken zijn van neuropathie. Een neuropathie is een aandoening van de zenuwen. Meestal van armen en benen. Polyneuropathie betekent dat je op meer plekken in je lichaam de zenuwen zijn aangetast. Al met al  doen spieren niet meer wat ze bij jou moeten doen.

Bij zenuwpijn is er een stoornis bij de uiteinden van de zenuwen. Alleen de gevoelszenuwen maar ook  de bewegingszenuwen of beiden apart zijn dan aangetast. De gevoelszenuwen koppelen gevoelsinformatie terug naar het centrale zenuwstelsel waardoor je kan voelen. De bewegingszenuwen geven signalen door aan de spieren waardoor je kan bewegen.

Er zijn verschillende oorzaken van zenuwpijn;
-Stofwisseling; bijvoorbeeld suikerziekte, ziekten van schildklier en nieren.
-Auto-immuunziekten; je lichaam keert zich tegen lichaamseigen cellen en weefsels.
-Tekorten; komt in Nederland weinig voor. Zoals vitaminegebrek.
-Erfelijkheid; door een afwijking in het erfelijk materiaal van de mens. Deze afwijking kan bij meerdere mensen in een familie gevonden worden.
-Infectie; komen in Nederland bijna nooit voor. Zoals AIDS en ziekte van Lyme.
-Vergiftiging; als gevolg van medicijngebruik of door overmatig alcoholgebruik. Maar ook medicijnen die gebruikt worden bij kanker. De klachten die ontstaan door zenuwpijn kunnen sensorisch alsmede motorisch zijn.
Klachten van gevoelsneuropathie zijn:
-een doofheid alsmede prikkelingen of tintelingen
-pijn
-evenwichtsstoornissen.

Andere klachten;
-spierkrampen
-dunner worden van spieren
-krachtsverlies.

Uiteindelijk gebeurt de diagnose door middel van onderzoek door een neuroloog. Dit doet hij/zij in het ziekenhuis. Vaak wordt dan een emg gedaan. Gevoelige voeten is moeilijk tot bijna niet te behandelen. Er kunnen wel maatregelen worden gedaan ter ondersteuning van klachten. Deze klachten  zijn zoals pijn of krachtsverlies. Al met al zul je dit eerst met de neuroloog of revalidatiearts moeten bespreken.

Als laatste; kijk wat voor jou het beste is.