Er zijn verschillende soorten pedicure freesjes van sterk materiaal, zoals diamant en RVS. De grofheid van de korrels wordt aangegeven door middel van een gekleurde ring. De grofste freesjes zijn voor het verwijderen van hard en dik eelt. De fijnste freesjes zijn om de nagels te polijsten en nagelriemen te behandelen.

De bolkop pedicure freesjes zijn voor het behandelen van kleine plekjes. Bijvoorbeeld likdoorns, maar ook voor naast de nagels of tussen de tenen.

De dia twister is voorzien van een interne koeling. Ze geven hierdoor een optimale koeling in de nattechniek. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal waardoor ze hun werk blijven doen, ook na desinfectie. In de frees zijn diafragma spleten. Het roestvrij stalen materiaal zorgt dat de frezen het goed blijven doen. Ook na desinfectie en sterilisatie.

De frees werkt nauwkeurig door de constructie uit een stuk.

De diamant pedicure freesjes zijn te krijgen in verschillende grofheden. De soorten zijn er vanaf extra fijn en eindigen bij mega grof. Diamant is makkelijk te reinigen en desinfecteren. Het is speciaal te gebruiken in de droogtechniek. Deze heb ik niet omdat ik de nattechniek gebruik.

Het gebruik van RVS (roestvrij staal) is beter tegen roest. Ook na het reinigen en steriliseren van de frezen. Deze frezen hebben dus een langere levensduur.

Het esthetische materiaal van de keramiek freesjes verschilt door de breukvastheid en hardheid. Het krachtige keramische materiaal is lichter waardoor het frezen zachter aanvoelt.  Ook zijn ze geschikt voor klanten met een metaalallergie.

De SPEED freesjes met vernieuwde vormen en veilige bewegende delen zijn gemaakt voor het bewerken van acryl en gel. De deklaag van tin geeft de beste resultaten. De frezen uit deze gouden t-speed serie werken snel en veilig.

De hardmetalen pedicure freesjes zijn geschikt voor het behandelen van kalknagels. Maar als ik de fijne uitvoering gebruik, kan ik hier ook mee voor-polijsten. De hardmetaal frezen zijn verdeeld in verschillende soorten. Zo zijn de FX frezen bedoeld voor het voor-polijsten van de nagel en de SGX frezen juist voor het verwijderen van harde plekjes.