Voeten geven een weerspiegeling van je gezondheid in je lichaam. In de rechtervoet, de rechterkant van je lichaam. De linkervoet correspondeert met de linkerkant van je lichaam. In de tenen zitten de reflexpunten van je hoofd. Met reflexmassage kan ik deze punten in je lichaam stimuleren.

De zachte onderkant van je voeten weerspiegelt de binnenkant van je lichaam. De buitenkant van je voeten weerspiegelt je voeten, armen en benen. De harde bovenkant weerspiegelt botten, spieren en zenuwen.

Reflexmassage  is een manier tot het stimuleren van de voetreflexen om in bepaalde delen van je lichaam reacties op te wekken. Deze reacties zijn bedoeld voor ontspanning of terugkeren van je lichamelijke balans. Het zelf genezende vermogen van je eigen lichaam wordt dus eigenlijk gestimuleerd. Bij je eerste reflexbehandeling worden beide voeten helemaal gemasseerd.

Tijdens het masseren voel ik de pijnlijke en/of gespannen plekken. Op deze plekken masseer ik iets langer en keer ik iets vaker terug tijdens het masseren.  Ik kan niet zeggen dat je iets mankeert, maar alleen dat je ergens last van zou kunnen hebben. Omdat op een bepaalde plek ik meer of iets anders voel, zou je daar iets last van kunnen hebben. Door die plek onder de voet te masseren, kan ik de bloedsomloop stimuleren en spieren laten ontspannen.  De reflexmassage maakt afvalstoffen in je lichaam los, lichamelijk en geestelijk. Het kan dus zo zijn dat je lichaam daar op reageert, maar dat hoeft dus niet altijd zo te zijn.

Verder vind ik het altijd prettig dat mensen zich meer ontspannen doordat ik voetreflex toepas. Dat ik dit kan bereiken bij mensen door deze massage, geeft voeldoening. Mensen zelf genezen kan ik niet, maar het stimuleren van het zelf genezend vermogen van iemands lichaam is al een mooi uitganspunt.