Een standaard pedicurebehandeling bestaat uit, het knippen van de nagels, vijlen met behulp van een freesmachine  (nat freestechniek), verwijderen van eelt en drukplekken, afwerken van eelt met freesmachine, verwijderen van likdoorns, eeltpitjes en eventueel splinters, en een lichte voetmassage met Camillen 60 voeten crème.

Eventueel op afspraak is voetreflexmassage na een standaard pedicurebehandeling mogelijk, met invloed van etherische oliën.

Nagels knippen

Na ontsmetten met alcohol worden de nagels geknipt. Ingegroeide nagels worden behandeld. Na het knippen worden ze gevijld met behulp van een freesmachine. (een soort vijltje). In de salon wordt gewerkt met de zogenaamde nattechniek methode. Dit houdt in dat tijdens de behandelingen de behandelde plek gekoeld wordt. Dit gebeurd door middel van gedemineraliseerd water dat tijdens de behandeling op de huid gesprayd wordt. Het grote voordeel hiervan is dat er nauwelijks tot géén branderig gevoel ontstaat.

Overtollig eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid. Deze is verhard door constante druk of wrijving op een bepaalde plaats onder de voet. Het eelt ziet er gelig van kleur uit. Bij een dikkere laag eelt ziet een beetje glazig uit. De aanmaak van de nieuwe huidcellen is door de wrijving groter dan bij de afschilfering van de huid. Als een soort verdedigingsmechanisme ontstaat een natuurlijke huidlaag. Hier hoef je geen last van te hebben. Bij overmatige eeltvorming (pathologisch eelt) kan op den duur wel hinderlijk tot pijnlijk worden.

Eelt kan ook ontstaan door de druk van de schoen bovenop de tenen of teentoppen. Met als gevolg pijnlijke likdoorns. In vele gevallen is dan de schoen de oorzaak. Deze is namelijk dan te klein of te nauw. Goed passende schoenen zijn dus erg belangrijk om extra eelt vorming aan de tenen te voorkomen. Overmatig eeltvorming wordt professioneel verwijderd.

Voetmassage

Na elke standaard pedicurebehandeling krijgt u een voetmassage met voetencrème van Camille60. Wilt u na de voetbehandeling verwend worden met een voetreflexmassage? Dan kan dat volgens afspraak. De voetreflexmassage gaat met behulp van etherische oliën. Door diverse drukpunten in de voet kunnen problemen worden opgespoord en verlichting geven. Voetmassages hebben namelijk een positieve invloed op de gezondheid van mensen. Het brengt namelijk een betere doorbloeding van bepaalde organen en lichaamsdelen opgang.