Dertien jaar  ben ik alweer bezig als pedicure en nog steeds met veel plezier in mijn werk. In de beginperiode tot nu heb ik al mijn klantgegevens bijgehouden in mijn dossier. Jawel, op papier! Op de ouderwetse manier en vervolgens in een mappenkast. Tijd voor vernieuwing!

Omdat mijn klantenbestand dusdanig is gegroeid de afgelopen dertien jaar, had ik aan 1 kast niet meer genoeg. Natuurlijk moet ik (en ga ik) nog steeds met de tijd mee en heb ik een laptop gekocht waar alle gegevens in verwerkt kunnen worden. Ook met een usb-stick heb ik altijd een back-up en zijn uw medische- en administratieve  gegevens veilig opgeslagen.

Over vernieuwing gesproken; sinds december 2016 heb ik in mijn salon ook een pinautomaat(je) en kunt u zelf kiezen of u contant, per bank of met pin wilt betalen.

Doordat ik een ruime openingstijd heb, willen mijn freesjes nog wel eens slijten. Ook aan materieel was ik toe aan vernieuwing. Niet alleen de roestvrijstalen diamantfreesjes zijn in gebruik, maar ook koperen en porseleinen frezen zijn aan mijn inventaris toegevoegd. De porseleinen gebruik ik vooral bij mensen die extreem gevoelig zijn of veel reflexen door de zenuwen hebben. Doordat ik mij blijf vernieuwen met materiaal, werkt dat weer makkelijker, beter en hygiënischer om mijn klanten van dienst te kunnen zijn.

Mocht u nog tips, goede raad of adviezen hebben om mijn praktijk nog beter te kunnen laten functioneren, ook voor vernieuwing, houd ik mij natuurlijk aanbevolen.  Persoonlijk vind ik het belangrijk naar iedereen te luisteren en niet alleen mijn eigen (eigenwijze) wil door te zetten. Hiermee hoop ik in mijn praktijk nog jarenlang heel veel werkplezier te hebben. En voor u natuurlijk mooie en gezonde voeten zonder pijn of problemen!