Voetreflex massage olie is uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige  moleculen dat kenmerkend is voor de geur van de plant. Etherische oliën bevatten geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen bij verhitting.

Voetreflex massage olie  wordt gewonnen uit verschillende delen van een plant, bijvoorbeeld de bloem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, de schors of het hout (van stam, takken of wortels). Meestal bevat een plant niet meer dan 1% etherische olie. Sommige soorten vluchtige olie zijn vrij duur, doordat soms veel planten nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren, bijvoorbeeld rozenolie.

Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden verdampt

1.op een zakdoek op de verwarmingsradiator; door enkele druppels etherische olie op kussen, beddengoed of deken te sprenkelen. Zo worden nare luchtjes door prettige en nuttige vervangen.
2.door enkele druppels etherische olie toevoegen aan het water in een stoomstrijkijzer te doen.
3.aromalampje: het bakje van het aromalampje wordt met bronwater gevuld en daar worden een paar druppels etherische olie in gedaan. Met de verdamping van het water wordt de geur verspreid.
4.verdampers: elektrische geurverspreiders worden gebruikt zonder dat daar water of open vuur aan te pas komt en ze zijn daarom veiliger dan de gewone aromalampjes.

Massage oliën in het bad is bijzonder aangenaam. Gebruik de olie nooit puur in het water. De pure olie blijft op het water drijven met als gevolg dat er huidirritaties kunnen komen. De etherische olie moet in water oplosbaar gemaakt worden met een emulgator, neutraal badschuim, shampoo of honing. Massage is in vele opzichten een prettige manier om van essentiële olie te genieten.  Etherische oliën zijn zeer goed als smaakmaker in de keuken te gebruiken.

Massage oliën zijn een geschenk van de natuur, maar zij vervangen nooit een arts. Ik raad u aan de geadviseerde doseringen niet te overschrijden zonder deskundig advies. Etherische oliën buiten bereik van kinderen houden. Bij inwendig gebruik raad ik u aan eerst een professionele arts of therapeut te raadplegen. Massage oliën NOOIT in de ogen gebruiken. Bij zwangerschap raad ik u aan de olie alleen uitwendig te gebruiken. Massage oliën zijn brandbaar, dus nooit bij open vuur plaatsen. Bij twijfel aan overgevoeligheid kunt u één druppel olie op de huid doen. Is er na 24 uur geen reactie opgetreden, dan is de essentiële olie waarschijnlijk veilig in gebruik